Dilista krema, zanahoria eta baratzuri tenpurarekin
Dilista krema zanahoria eta baratzuri tenpurarekin errezeta, plater natural eta aberatsa da burdinan; anemia saihesteko ideala.
- 400 g. dilista
- Oilasko izter bat
- 3 azenario
- 16 baratxuri fresko
- Tipulin 1
- Porru 1
- Tomate 1
- 2 baratxuri-atal
- Tenpura-irina
- Oliba-olioa
- Gatza
- Perrexila (apaintzeko)
Prestaketa
Tipulina, porrua eta baratxuri-atalak txikitu eta itzazu eltze azkarrean olio-txorrotarekin sueztitan ondu. Kolore pixka bat hartzen duenean, zuritutako eta txikitutako tomatea gehitu. Azalik gabeko oilasko izterra eta dilistak gehitu eta laburki sueztituko ditugu. Urarekin estali, gatza gehitu, estalkia jarri eta lurruna irteten hastean 15 minututan zehar janaria prestatzen utziko dugu.
oilaskoari azala kentzen |
Barazkiak txikitzen
barazkiak eta oilaskoa suestitzen |
Denbora hori pasatuta, eltzea irekiko dugu kontuz, oliasko-izterra erretiratu, hezurra kendu eta haragia berriro ere sartzen du eltzean. Irabiagailu elektrikoarekin birrintzen dugu eta Krema gordeko dugu.
Tenpurarako, irina ondo nahasten du ur hotzarekin. Ez du geratu behar ez oso arin ez oso lodi. Erreserbatu.
Baratxuri freskoak garbitu eta zabalerako erditik moztuko ditugu. Zuritu eta azenarioak bastoietan moztuko ditugu. Tenpuran sartuko ditugu eta friji itzazu zartagin batean olio bero ugariarekin. Olio gehiegikeria ezabatzeko xuka itzazu paper xurgatzaileaz forratutako plater baten gainean.
Kremaren gainean olio-txorrota isuri eta barazkiak jartzen ditu gainean tenpuran. Platera apain dezakezu perrexil-hosto batzuekin.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina