Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: maiatza 13, 2019

Urdaiazpikoa tomatearekin

Irudia
  LEHENGAIAK   400 g. urdaiazpikoa   (12 xerra)  Kg erdi tomate txikitu naturala  Tipula bat Lau baratzuri ale Oliba olioa Gatza   PRESTAKETA 1.   Zuritu baratxuriak, moztu erditik eta zartaguin handibatean 6 koilarakada oliokin frijituko ditugu. 2.     Urdaiazpoiko xerrak frijituko ditugu (buelta eta buelta) eta plater batera atera saldarekin eta erreserbatu egingo ditugu. 3.        Tipula txikitu eta baratzuriak dauden zartaginera botako ditugu eta zerbait frijituko ditugu. 4.        Tomate naturala tipularen gainera bota eta 30, minutuz egosiko dugu. 5.        Tomate saltsa honi urdaazpikoaren salda botako diogu eta ondoren urdaiazpikoa. 6.        Ontzi zabal   batean zerbitzatuko dugu.       On egin!!

ZIG topaketak Zarautzen

Irudia
Joan den maiatzaren 10ean Zarautzerta joan ginen ZIG topaketatara. Bertan Elgoibar, Arrasate, Hernani, Zarautz, Zumaia, Andoain, Azkoitia eta Bergarako ZIG geletako ikasle eta irakasleak elkartu gara. Kriston festa prestatu dute, hamaiketako handia, jolas mordoa, musika eta dantzaldiarekin. Gutxi dira halako Egunak gaur egun, hemen eoteagatik gu gera zortedun; berdin du nola garen, berdin du zer dugun, handi edo txiki ta antieju bizardun Maiatzaren hamarra gozatu dezagun. (Bis)