Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: abendua 3, 2018

Patatak errioxar erara

Irudia
     Patatak errioxar erara prestatzeko hauek dira beharrezko osagaiak:                     Lehengaiak:                                                        tipula txiki bat        Bi baratxuri zati        Piper gorri bat        250 g txorizo       Patata kilo bat        Gatz koilaratxo bat        Oliba olio koilarakada bat.      Piper hauts gorria        Piper hauts gorri pikantea Prestaketa Prestatzen hasi aurretik lehengaiak prestatu beharko ditugu. Tipula eta baratxuria txiki txiki egin. Piper gorria garbitu, haziak kendu eta txikitu. Moztu txorizoa xerratan. Zuritu eta txikitu patata 3-4 zm.ko kuboetan eta sukaldeko paperarekin lehortuko ditugu. Dena prestatua dugunean, zartagin handi batean oliba olioa berotuko dugu. Bero dagoenean tipula botako diogu biguntzeko gero piper gorria. Ondoren baratxuria eta minutu pare batera txorizoa gehituko diogu. Amaitzeko gatza eta piper hautsak gehituko dizkiogu eta beste pare bat minutu frijituko ditugu.

Zuntzarekin SASKI koloretsuak egiten

Irudia
  Tailerrean lan berria hasi dugu. Zuntzarekin saskiak egiten hasi gara.    Horretarako lehendabizi azpikaldea egiteko txapakumea moztu dugu neurrira eta zuloak egin dizkiogu taladroarekin.   Ondoren, zuntza hartu eta biribildu egin ditugu uretan sartu ahal izateko; Zuntz horietako batzuk koloredun uretan sartu ditugu, kolore desberdinetako zuntzak edukitzeko.   Dena prest gendukanean, txapakumean zurtoinak sartu eta zuntza trentzatzen hasi gara. Atentzio handia eskatzen duen lana da, baina saskiak oso ondo geratzen ari dira. Egurra mozteko markatzen Egurra serran mozten egur ertzak lixatzen Maialen eta Gaizka zuntza biribiltzen Zuntzari tintea ematen                                                                                     saskietan untza trentzatzen          Lanak amaituta, etxera eramateko moduan. Gabonetarako beste laurek ere bukatu dituzte beraien saskiak.

Euskararen eguna

Irudia
      Abenduaren 3an, Euskararen eguna dela eta Euskaraldia ren amaierarekin bat eginez, Eibar herrian erabili den leloa osatu dugu eskolaren sarreran jartzeko:   " HAU HASIERA BESTERIK EZ DA " .   

Bizkotxoa

Irudia
      Aurtengo gure lehen errezeta bizkotxo bat egitea izan da. Nahiko erraza dela konturatu gara. OSAGARRIAK : ·           yogur bat ·           3 arraultz ·           Poto bat yogur olioa ·           2 poto yogur azukrea ·           3 poto yogur irina ·           legamia Prestaketa Arrautzaren zuringoa batitu eta altxa ondoren, 2   azukre poto gehitu dizkiogu. Ondo nahastu ondoren gorringoa, jogurta, olioa eta azkenik legami sobrea gehitu eta dena ondo ondo nahastu degu batidorarekin. Gero aurrez berotutako labean 180ยบ C tara 20-25 minutuz edukiko dugu.  Ondo egina dagoela ziurtatzeko, txotxa sartu diogu eta garbia irten denean, egina dagoela esan nahi du. Kepa zuringoa banatzen Jogur potoa ustutzen Inigo dena batitzen eta Elene irina gehitzen Maialen olioaren neurria yogur potearekin hartzen Iosu eta Inigo moldera botatzen