Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: abendua 3, 2018

Patatak errioxar erara

Irudia
     Patatak errioxar erara prestatzeko hauek dira beharrezko osagaiak:                     Lehengaiak:                                                        tipula txiki bat        Bi baratxuri zati        Piper gorri bat        250 g txorizo       Patata kilo bat        Gatz koilaratxo bat        Oliba olio koilarakada bat.      Piper hauts gorria        Piper hauts gorri p...

Zuntzarekin SASKI koloretsuak egiten

Irudia
  Tailerrean lan berria hasi dugu. Zuntzarekin saskiak egiten hasi gara.    Horretarako lehendabizi azpikaldea egiteko txapakumea moztu dugu neurrira eta zuloak egin dizkiogu taladroarekin.   Ondoren, zuntza hartu eta biribildu egin ditugu uretan sartu ahal izateko; Zuntz horietako batzuk koloredun uretan sartu ditugu, kolore desberdinetako zuntzak edukitzeko.   Dena prest gendukanean, txapakumean zurtoinak sartu eta zuntza trentzatzen hasi gara. Atentzio handia eskatzen duen lana da, baina saskiak oso ondo geratzen ari dira. Egurra mozteko markatzen Egurra serran mozten egur ertzak lixatzen Maialen eta Gaizka zuntza biribiltzen Zuntzari tintea ematen                                            ...

Euskararen eguna

Irudia
      Abenduaren 3an, Euskararen eguna dela eta Euskaraldia ren amaierarekin bat eginez, Eibar herrian erabili den leloa osatu dugu eskolaren sarreran jartzeko:   " HAU HASIERA BESTERIK EZ DA " .   

Bizkotxoa

Irudia
      Aurtengo gure lehen errezeta bizkotxo bat egitea izan da. Nahiko erraza dela konturatu gara. OSAGARRIAK : ·           yogur bat ·           3 arraultz ·           Poto bat yogur olioa ·           2 poto yogur azukrea ·           3 poto yogur irina ·           legamia Prestaketa Arrautzaren zuringoa batitu eta altxa ondoren, 2   azukre poto gehitu dizkiogu. Ondo nahastu ondoren gorringoa, jogurta, olioa eta azkenik legami sobrea gehitu eta dena ondo ondo nahastu degu batidorarekin. Gero aurrez berotutako labean 180ยบ C tara 20-25 minutuz edukiko dugu.  Ondo egina dagoela ziurtatzeko, txotxa sartu diogu eta garbia irten denean, egina dagoela es...