SAN BLAS EGUNA ZIG GELAN
Aupa kuadrilla Oraingoan Eibar eta inguruko herrietan oso kuttuna den San blas eguna ospatu dugu... San Blas opillak eginez nola ez. Orea eskolan egin dugu; Alde batetik osagaiak erosi ditugu; kilo bat irin 500g azukre 6 arrautza 100g gurina 100g txerri gantza anis esentzia 16g legami kimikoa Gantz biak nahastu ditugu azukrearekin krema bat lortu arte. Azukrearen kristal forma desagertzen da eta pomada antzeko bat egiten dugu. Anis bote erdia nahastuko diogu.. Ze usai gozoa... Orain arrautzak banan banan botatzen ditugu nahastea irabiatuz... poliki-poliki ostantzean moztu egingo zaigu nahasketa. Irina eta legamia bahetuko ditugu eta poliki-poliki nahastuko ditugu osagai guztiak. Oso garrantzitsua da pausu hau. Ez zaigu interesatzen glutena sortzea eta lasaitasuna behar dugu. Gau batetik bestera pausatzen utziko dugu hozkailuan ondo tapatuta plastikozko film batekin. Hurrengo egunean orea hozkailutik atera eta tenperatura hartzen utziko dugu mahai gainean. A...