Dilista krema zanahoria eta baratzuri tenpurarekin errezeta, plater natural eta aberatsa da burdinan; anemia saihesteko ideala. Lehengaiak: 400 g. dilista Oilasko izter bat 3 azenario 16 baratxuri fresko Tipulin 1 Porru 1 Tomate 1 2 baratxuri-atal Tenpura-irina Oliba-olioa Gatza Perrexila (apaintzeko) Prestaketa Tipulina, porrua eta baratxuri-atalak txikitu eta itzazu eltze azkarrean olio-txorrotarekin sueztitan ondu. Kolore pixka bat hartzen duenean, zuritutako eta txikitutako tomatea gehitu. Azalik gabeko oilasko izterra eta dilistak gehitu eta laburki sueztituko ditugu. Urarekin estali, gatza gehitu, estalkia jarri eta lurruna irteten hastean 15 minututan zehar janaria prestatzen utziko dugu. oilaskoari azala kentzen Barazkiak txikitzen barazkiak eta oilaskoa suestitzen Denbora hori pasatuta, eltzea irekiko dugu kontuz, oliasko-izterra erretiratu, hezurra kendu eta haragia berriro ere sartzen du eltzean. Irabiagai...