Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: azaroa 17, 2018

Baratzako lurra prestatzen

Irudia
      Baratza garbitu ondoren lurra prestatu dugu, atxurrarekin atxurtuz eta lekuz kanpoko belarrak kenduz.        Lana gogorra dela konturatu gara baina lurra prest utzi dugu landareak landatu eta haziak ereiteko.    

Gai librea

Gaur atal berria gehitu diogu gure blogari. Bertan eskolarekin erlazionatutako gure eguneroko kezkak, poztasunak, ikusi ditugun bideo interesgarriak, ikasi ditugun gaiak eta abar txertatzeko aukera izango dugu.                       Hori bai BETI ERRESPETUZ,                                 inor mindu gabe,                                         eta TRATU ONETAN oinarritutako                                                   harremanak sustatuz. Gozatu dezazuela.

Murala margotzen

Irudia
    Azken asteotan gure gelatik ikusten genuen orma apaintzen ibili gara. Eibar BHIko logoak irukiak dituela aprobetxatuz, gure orma ere iruki koloretzuz bete dugu. Lehendabizi dena zuriz margotu genuen eta ondoren kolore eta tamaina desberdineko irukiak egin ditugu.         eta amaitzeko "ZIG Eibar BHI" letrak gehitu genizkion.

Irrati saioa 2018 azaroaren 16a

Irudia
Kaixo Hau da gure bigarren irratisaioa 2018ko azaroaren 16an  ITZI´ON irratitik. Klikatu hemen saioa entzuteko Jarri ditugun bi abestiak ondorengoak dira: Anne Etchegoyen-ek Mikel Laboaren "hegoak ebaki banizkio" abestia Bigarren abestia Hutsa taldearena. 2013ko "AstuH" diskaren "koloretan" kanta. 

Irrati saioa 2018 azaroaren 9an

Irudia
Kaixo Hau da gure lehen irratisaioa 2018ko azaroaren 9an  ITZIÓN irratitik. Klikatu hemen saioa entzuteko Jarri ditugun bi abestiak ondorengoak dira: Untzaren "aldapa gora" Talde berdinaren "harro gaude" abestia. Florero izateari utzi zioten emakumeen seme-alabak gera!!

ARROZ TARTA

Irudia
OSAGAIAK : Ore kraskatua. Burruntzalikada bat arroza. Litro eta erdi esne. 250 gr azukre. Kanela makiltxo bat. 2 arrautze. Koilarakada bat artorin. Koilarakada txiki bat gurin. Glas azukrea apaintzeko. PROZEDURA Bereizten den molde batean ipini ore Kraskatua labean sartu 10 minutan 200 gradutan. Lehenengo , arroza egosi egiten dugu uretan, ordu laurden batean almidoia kentzeko. Gero esnea ipini lapiko batean eta bi koilarakada azukre eta arroza erantsi .Irakiten ordu bete edo gehiago utzi,kolore horixka hartu arte. Kremaren antza hartzen duenean gehitu gelditzen diren osagaiak. Hau irabiagailu batez nahastuko dugu eta ore kraskatuaren gainean botako dugu. Labeko behekaldean sartu 25 minututan 180º/200º . Gero glas azukrearekin apainduko dugu   Libre de virus. www.avast.com

Dilista krema, zanahoria eta baratzuri tenpurarekin

Irudia
Dilista krema zanahoria eta baratzuri tenpurarekin errezeta, plater natural eta aberatsa da burdinan; anemia saihesteko ideala. Lehengaiak: 400 g. dilista Oilasko izter bat 3 azenario 16 baratxuri fresko Tipulin 1 Porru 1 Tomate 1 2 baratxuri-atal Tenpura-irina Oliba-olioa Gatza Perrexila (apaintzeko) Prestaketa Tipulina, porrua eta baratxuri-atalak txikitu eta itzazu eltze azkarrean olio-txorrotarekin sueztitan ondu. Kolore pixka bat hartzen duenean, zuritutako eta txikitutako tomatea gehitu. Azalik gabeko oilasko izterra eta dilistak gehitu eta laburki sueztituko ditugu. Urarekin estali, gatza gehitu, estalkia jarri eta lurruna irteten hastean 15 minututan zehar janaria prestatzen utziko dugu.  oilaskoari azala kentzen  Barazkiak txikitzen barazkiak eta oilaskoa suestitzen  Denbora hori pasatuta, eltzea irekiko dugu kontuz, oliasko-izterra erretiratu, hezurra kendu eta haragia berriro ere sartzen du eltzean. Irabiagailu elektrikoar