Kalabazin beteak
Osagaiak: 5 kalabaza txiki 0,5 kg behi okel txikitua 0,5 kg tomate heldua, "pera" estiloa 0,5 kg. kipula 125 g parmesano gazta birrindua 5 albahaka hostoak Oliba olioa gatza Pipermin beltza Egiteko modua: 1. Kalabazinak ireki erditik eta labean sartu, 180º, 15 minututan. 2. Kalabazinaren mamia atera koilara batek lagunduta. 3. Olio piska batean kipula frijitu, txiki-txiki moztuta. 4. Kipula erdi egosita dagoenean, okela gehitu eta frijitu dena batera. Ondoren, kalabazaren mamia gaineratu eta albahaka apur bat, aurretik txikituta. 5. Tomatea txikitu eta gaineratu eta egosten utzi, 20 minututan. Gatza bota eta pipermina. Eta aparte utzi. 6. Kalabazina bete errelleno honekin. Ga...