Arroza kubatar erara
Lehengaiak 4 pertsonentzat 330 g arroza ● lau arrautza ● 100g hirugiharra ● tomate salda litro ¼ ● Lau baratxuri ale ● 4 platano ● irin pixka bat ● Oliba olioa ●Gatza eta albahaka Prestaketa Egosi arroza 20 minutuz ur irakinetan, gatz pixka batekin. Xukatu, freskatu eta plater batean gorde. BI baratxuri-ale moztu xaflatan eta kazola batean olio pixka batekin horitu ditugu. Gehitu hirugihar pikatua. Pixka bat erregosi eta tomate saltsa bota dugu. Albahaka pixka bat gehitu daiteke (kafe-koilarakada bat). Bost minutuz sukaldatu dugu. Zartagin batean, baratxuriaren beste bi aleak txikitu ditugu. Horitu direnean, arroza gehitu dugu. Salteatu eta ondo nahastu behar da. Olio ugari duen zartagin batean, arrautzak frijitu ditugu. Platanoak irinetan pasatu ditugu eta zartaginean berotua eman diogu. Lau katilu olio apur batekin igurtzi ditugu, arrozarekin bete...