Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: urtarrila 16, 2019

KREPEAK

Lehengaiak: ·         100 g irin ·         gatz pixka bat ·         arrautza 1 ·         300 ml esne ·         15 g gurin urtua ·         Ekilore olioa ·         Nutela ·         Mermelada ·         Platanoa Prestaketa ü Jarri irina eta gatza katilu handi batean. Egin zulo bat erdian bota arrautza eta esnearen erdia. ü Nahastu dena masa lodi eta berdindu bat eduki arte. Gainontzeko esnea eta gurin urtua botatzen joan eta dena nahasten, baso itxurako ontzi batean batitu daieteke. ü Jarri su ertainean sartagina (20 zmkoa). Olio tanta batekin olioztatu. Bota masaren 3 koilarakada eta mugitu sartagina oinarri guztia betetzeko. ü Utzi minutu batez, azpia urreztatu arte. Eamn buelta espatula batekin eta gero beste minutu batez utzi. ü Atera sartaginetik eta nahi dugun betegarria jarri tolestu aurretik: Nutela, mermelada edo platano xaflak…

Oilasko eta pasta entsalada

Irudia
LEHENGAIAK: ·         Bi oilasko bular hezurrik gabe ·         2 piper gorri ·         140 g    fusili pasta   ·         Oliba olioa ·         60 g    uraza edo letxuga        Adoboarentzat:     2   tanta oliba olioa     2    limoi tant   Baratzuri atal bat     Gatza eta pipermina       Saltsarentzat 4   tanta oliba olioa 3 tanta ozpin 1 edo 2   koilarakada mostaza   Koilarakada bat pesto 2 koilarakada tipulina txikitua   2   koilarakada perrexil Prestaketa 1. Adoboa prestatzeko olioa,limoi zukua, baratxuri txikitua gatza eta pipermina nahastuko ditugu oilaskoaren gainera bota eta 20 minutuz utziko dugu gutxienez. 2. Txikitu piperrak erditik, kendu haziak eta labean sartuko ditugu 20 minutuz. 3. Piperrak ontzi batean jarri eta filmarekin estaliko ditugu hoztu arte. Ondoren azala kendu eta tira finetan moztuko dugu. 4. Pasta egosiko dugu ekoizleak dioen denboraz eta ondoren eskurritu eta ur hotzetan pasako ditugu. 5. Oilasko