KREPEAK
Lehengaiak:
·
100 g irin
·
gatz pixka bat
·
arrautza 1
·
300 ml esne
·
15 g gurin urtua
·
Ekilore olioa
·
Nutela
·
Mermelada
·
Platanoa
Prestaketa
ü Jarri irina eta
gatza katilu handi batean. Egin zulo bat erdian bota arrautza eta esnearen
erdia.
ü Nahastu dena
masa lodi eta berdindu bat eduki arte. Gainontzeko esnea eta gurin urtua
botatzen joan eta dena nahasten, baso itxurako ontzi batean batitu daieteke.
ü Jarri su
ertainean sartagina (20 zmkoa). Olio tanta batekin olioztatu. Bota masaren 3
koilarakada eta mugitu sartagina oinarri guztia betetzeko.
ü Utzi minutu
batez, azpia urreztatu arte. Eamn buelta espatula batekin eta gero beste minutu
batez utzi.
ü Atera
sartaginetik eta nahi dugun betegarria jarri tolestu aurretik: Nutela,
mermelada edo platano xaflak…
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina