Haragi bolak kous-kousakin
LEHENGAIAK: · Kilo erdia behi haragi txikitua Baso erdia kous kous Hiru tipula txiki. Piper berde handi 1. Piper gorri handi 1. Perrexila Ogi birrindua Gatza Olioa frijitzeko. PRESTAKETA: K ous kous baso erdia kaiku batean botatzen dugu. Ondoren gatz-koilaratxo bat gehitzen dugu, nahasten dugu eta ur-baso bat irakiten gehitzen ditugu. Atseden hartzea uzten dugu. Hamar minututan kous-kousa hidratatu da, ur guztia xurgatuz eta jada prest egongo da. Eskuz edo pikatzaile batean, piper berdea, gorria eta tipula fin fin txikitu eta gordeko ditugu. Atseden hartuz utzi dugun kous-kousa koilara batekin ondo nahasten dugu askatzeko eta kaiku batean izango dugun haragi txikituari gehitzen diogu. Gatz pixka bat gehitzen dugu eta ondo nahasten ditugu bi osagaiak. Haragi eta kous kousari txikitutako barazkiak gehituko dizkiogu eta perrexil-orriak txikituta ere bai. Jada gure haragi-boletako oinarria prest dugu. Orain forma emat...