Haragi bolak kous-kousakin
LEHENGAIAK:
- ·Kilo erdia behi haragi txikitua
- Baso erdia kous kous
- Hiru tipula txiki.
- Piper berde handi 1.
- Piper gorri handi 1.
- Perrexila
- Ogi birrindua
- Gatza
- Olioa frijitzeko.
PRESTAKETA:
Kous kous baso erdia kaiku batean botatzen
dugu. Ondoren gatz-koilaratxo bat gehitzen dugu, nahasten dugu eta ur-baso bat
irakiten gehitzen ditugu. Atseden hartzea uzten dugu. Hamar minututan kous-kousa
hidratatu da, ur guztia xurgatuz eta jada prest egongo da.
Eskuz edo pikatzaile batean, piper
berdea, gorria eta tipula fin fin txikitu eta gordeko ditugu.
Atseden hartuz utzi dugun kous-kousa koilara batekin ondo nahasten dugu
askatzeko eta kaiku batean izango dugun haragi txikituari gehitzen diogu. Gatz
pixka bat gehitzen dugu eta ondo nahasten ditugu bi osagaiak.
Haragi eta kous kousari txikitutako barazkiak
gehituko dizkiogu eta perrexil-orriak txikituta ere bai.
Jada gure haragi-boletako oinarria prest
dugu.
Orain forma ematen joan behar gara.
Behin biribilduta ogi birrindutan pasako ditugu eta oliba olio ugaritan
frijituko ditugu.
Barazkiak zerbait firjitzea erabaki degu, samurragoak gera daitezen.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina