Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: apirila 5, 2019

Baratzan landare berriak landatzen udaberrian

Irudia
  Udaberria heldu da eta baratzean belar txarrak kendu ondoren atxurtu eta landare berriak sartu ditugu: letxuga eta tipulekin hasi gara.

Azalorea betxamel eta urdaiazpikoakin

Irudia
Lehengaiak   Azalorea   175 g urdaiazpikoa Tipulina   3 baratzuri ale 700 ml esne   70 g irin   Oliba olioa   Gazta birrindua Zatitu azalorea. Kazuela batean ur pixka batekin 15-20 minutuz egosi. Tipula eta baratxuri hortzak xehatu. Olio txorrotada batekin erregosi lapiko batean. Biguntzen direnean, irina erantsi. Gehitu esnea, gatz eta piperbeltz pixka bat, hagaxka batekin nahastu 6-8 minutuz. Jarri urdaiazpikoa dadoetan eta frijitu zartaginean olio apur batekin. Bexamelakin nahastu ondo. Jarri azalorea ontzi zabal batean, estali bexamelarekin, gazta birrindua bota gainetik eta labean gaina erre labean.    

irrati saioa 2019 apirilaren 5ean

Irudia
Kaixo denoi Hau da Eibarko ZIGeko ikasleen  hamalau garren irrati saioa,  ITZIÓN irratian, 2019 apirilaren 5ean grabatua. Klikatu hemen saioa entzuteko Huntzaren "Iñundik iñoare" abesti zoragarria. Neska honen iturria ez da agortzen. eta bestea Huntzarena ere, "gaztetxea bizirik"