Sagar tarta
OSAGAIAK Ore kraskatua ( pasta quebrada ) Gozogintza krema 2 errege sagar Muxika-mermelada Kanela PROZEDURA Bi piezako molde batean, ore kraskatua ipintzen da, gero labean sartzen da gogortzeko, 180 gradutan, 10 minutuan, gutxi gorabehera. Labetik atera eta gainean gozogintza krema botatzen zaio. Nahi izanez gero, kanela hautsa bota daiteke kremaren gainetik. Honen gainean sagar xerra finak ipiniko ditugu, ahal bada, era politean. Berriro labean sartuko dugu sagarra, urre kolorea hartzeko. Ontzi batean ur pixka bat, bi koilarakada azukre eta mermelada nahastuko ditugu, eta sutan ipintzen da dena ondo nahas dadin. Hau, tartari gainean emango diogu pintzel batez, distiratsu gelditzeko. GOZOGINTZA KREMA OSAGAIAK Litro erdi bat esne 4 koilarakada azukre 3 gorringo 2 koilarakada arto irin ...