Mezuak

Data honetako argitalpenak ikusgai: martxoa 27, 2019

Sagar tarta

Irudia
OSAGAIAK Ore kraskatua ( pasta quebrada ) Gozogintza krema   2 errege sagar   Muxika-mermelada   Kanela PROZEDURA Bi piezako molde batean, ore kraskatua ipintzen da, gero labean sartzen da gogortzeko, 180 gradutan, 10 minutuan, gutxi gorabehera. Labetik atera eta gainean gozogintza krema botatzen zaio. Nahi izanez gero,   kanela hautsa bota daiteke kremaren gainetik. Honen gainean sagar xerra finak ipiniko ditugu, ahal bada, era politean. Berriro labean sartuko dugu sagarra, urre kolorea   hartzeko. Ontzi batean ur pixka bat, bi koilarakada azukre eta mermelada nahastuko ditugu, eta sutan ipintzen da dena ondo nahas dadin. Hau, tartari gainean emango diogu pintzel batez, distiratsu gelditzeko. GOZOGINTZA KREMA OSAGAIAK   Litro erdi bat esne      4 koilarakada azukre      3 gorringo     2 koilarakada arto irin      Kanela, bainila edo limoi azala Lapiko batean esnea, azukrea eta Ka