Sagar tarta





OSAGAIAK
  • Ore kraskatua (pasta quebrada)
  • Gozogintza krema 
  • 2 errege sagar 
  • Muxika-mermelada 
  • Kanela


PROZEDURA
Bi piezako molde batean, ore kraskatua ipintzen da, gero labean sartzen da gogortzeko, 180 gradutan, 10 minutuan, gutxi gorabehera.
Labetik atera eta gainean gozogintza krema botatzen zaio. Nahi izanez gero,  kanela hautsa bota daiteke kremaren gainetik. Honen gainean sagar xerra finak ipiniko ditugu, ahal bada, era politean. Berriro labean sartuko dugu sagarra, urre kolorea  hartzeko. Ontzi batean ur pixka bat, bi koilarakada azukre eta mermelada nahastuko ditugu, eta sutan ipintzen da dena ondo nahas dadin. Hau, tartari gainean emango diogu pintzel batez, distiratsu gelditzeko.


GOZOGINTZA KREMA


OSAGAIAK
  •   Litro erdi bat esne   
  •  4 koilarakada azukre   
  •  3 gorringo    
  • 2 koilarakada arto irin   
  •  Kanela, bainila edo limoi azala
Lapiko batean esnea, azukrea eta Kanela berotzen ipiniko ditugu. Bitartean edalontzi batean baso erdi bat esne hotz, arto irina eta gorringoak nahastuko ditugu. Irakiten hasten denean, lapikoko esneari edalontziko nahasketa botako diogu eta sua jaitsi. Tenedore batez bueltak eman krema loditu arte.


Iosu gozogintza krema egiten








Elene sagarrak txikitzen

Maialen sagarren gainean mermelada saltsa jartzen




Bukaerako emaitza, ezin hobea!


Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Aliziaren burutazio miresgarriak

Gau Beltza