Azalorea betxamel eta urdaiazpikoakin
Lehengaiak
- Azalorea
- 175 g urdaiazpikoa
- Tipulina
- 3 baratzuri ale
- 700 ml esne
- 70 g irin
- Oliba olioa
- Gazta birrindua
Zatitu azalorea. Kazuela batean ur pixka
batekin 15-20 minutuz egosi.
Tipula eta baratxuri hortzak xehatu. Olio
txorrotada batekin erregosi lapiko batean. Biguntzen direnean, irina erantsi. Gehitu
esnea, gatz eta piperbeltz pixka bat, hagaxka batekin nahastu 6-8 minutuz.
Jarri urdaiazpikoa dadoetan eta frijitu
zartaginean olio apur batekin. Bexamelakin nahastu ondo.
Jarri azalorea ontzi zabal batean, estali
bexamelarekin, gazta birrindua bota gainetik eta labean gaina erre labean.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina