Azalorea betxamel eta urdaiazpikoakin



Lehengaiak

  •  Azalorea
  •  175 g urdaiazpikoa
  • Tipulina
  •  3 baratzuri ale
  • 700 ml esne
  •  70 g irin
  •   Oliba olioa
  •   Gazta birrindua




Zatitu azalorea. Kazuela batean ur pixka batekin 15-20 minutuz egosi.

Tipula eta baratxuri hortzak xehatu. Olio txorrotada batekin erregosi lapiko batean. Biguntzen direnean, irina erantsi. Gehitu esnea, gatz eta piperbeltz pixka bat, hagaxka batekin nahastu 6-8 minutuz.

Jarri urdaiazpikoa dadoetan eta frijitu zartaginean olio apur batekin. Bexamelakin nahastu ondo.

Jarri azalorea ontzi zabal batean, estali bexamelarekin, gazta birrindua bota gainetik eta labean gaina erre labean.


 

 










Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Aliziaren burutazio miresgarriak

Gau Beltza