Oilasko eta pasta entsalada
LEHENGAIAK:
·
Bi oilasko bular hezurrik gabe
·
2 piper gorri
·
140 g fusili pasta
·
Oliba olioa
·
60 g uraza edo
letxuga
Adoboarentzat:
- 2 tanta oliba olioa
- 2 limoi tant
- Baratzuri atal bat
- Gatza eta pipermina
Saltsarentzat
- 4 tanta oliba olioa
- 3 tanta ozpin
- 1 edo 2 koilarakada mostaza
- Koilarakada bat pesto
- 2 koilarakada tipulina txikitua
- 2 koilarakada perrexil
Prestaketa
1. Adoboa prestatzeko olioa,limoi zukua, baratxuri
txikitua gatza eta pipermina nahastuko ditugu oilaskoaren gainera bota eta 20
minutuz utziko dugu gutxienez.
2. Txikitu piperrak erditik, kendu haziak eta labean
sartuko ditugu 20 minutuz.
3. Piperrak ontzi batean jarri eta filmarekin estaliko
ditugu hoztu arte. Ondoren azala kendu eta tira finetan moztuko dugu.
4. Pasta egosiko dugu ekoizleak dioen denboraz eta
ondoren eskurritu eta ur hotzetan pasako ditugu.
5. Oilaskoa frijitzeko olio gutxirekin zartaginean
pasako ditugu 4 minutuz alde bakoitzetik edo ondo eginda egon arte.
6. Saltsa prestatzeko olioa, ozpina, mostaza, tipulina
txikituta eta gatz eta perrexila nahastuko ditugu.
7. Oilasko hozten denean tira txikitan moztuko dugu.
8. Ontzi handi batean oilaskoa jarriko dugu piper
pasta eta letxugakin. Saltsa bota eta esku oso garbiekin dena nahasiko dugu.
Gaizka adoboa prestatzen |
Oilaskoa frijitzen |
Janaria prest dena nahasteko: oilaskoa, piperra, letxuga, pasta eta saltsa |
Tipulina txikitzen entsaladarako |
entsalada dastatzen |
Aii ze ona!! |
Iker amaieran harrikua egiten |
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina