Arroza kubatar erara

Lehengaiak 4 pertsonentzat
  • 330 g arroza lau arrautza   100g hirugiharra tomate salda litro ¼ Lau baratxuri ale 4 platano   irin pixka bat Oliba olioa ●Gatza eta albahaka
                  
    Prestaketa
Egosi arroza 20 minutuz ur irakinetan, gatz pixka batekin. Xukatu, freskatu eta plater batean gorde.
BI baratxuri-ale moztu xaflatan eta kazola batean olio pixka batekin horitu ditugu. Gehitu hirugihar pikatua. Pixka bat erregosi eta tomate saltsa bota dugu. Albahaka pixka bat gehitu daiteke (kafe-koilarakada bat). Bost minutuz sukaldatu dugu.
Zartagin batean, baratxuriaren beste bi aleak txikitu ditugu. Horitu direnean, arroza gehitu dugu. Salteatu eta ondo nahastu behar da.
Olio ugari duen zartagin batean, arrautzak frijitu ditugu. Platanoak irinetan pasatu ditugu eta zartaginean berotua eman diogu.
Lau katilu olio apur batekin igurtzi ditugu, arrozarekin bete ondoren, plater baten gainean desmoldekatu ditugu. Alboan arrautza bat, tomate saltsa apur bat eta platano frijitu bat jarriaz, platera prest dago.
Hirugiharra txikitxen

Baratzuria txikitxen


Hirugiharra txikitxen

 


 


Arrautzak frijitzen
 





Ederki disfrutatu dugu egindako plateraz!!




Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Aliziaren burutazio miresgarriak

Gau Beltza