Kalabazin beteak


Osagaiak: 

  • 5 kalabaza txiki
  • 0,5  kg behi okel txikitua
  • 0,5   kg tomate heldua, "pera" estiloa
  •  0,5  kg. kipula
  •  125 g parmesano gazta birrindua
  • 5 albahaka hostoak
  • Oliba olioa
  •  gatza
  • Pipermin beltza 

Egiteko modua: 
 1.      Kalabazinak ireki erditik eta labean sartu, 180º, 15 minututan.
2.      Kalabazinaren mamia atera koilara batek lagunduta. 
3.      Olio piska batean kipula frijitu, txiki-txiki moztuta. 
4.      Kipula erdi egosita dagoenean, okela gehitu eta frijitu dena batera. Ondoren, kalabazaren mamia gaineratu eta albahaka apur bat, aurretik txikituta.
5.      Tomatea txikitu eta gaineratu eta egosten utzi, 20 minututan. Gatza bota eta pipermina. Eta aparte utzi. 
6.      Kalabazina bete errelleno honekin. Gainetik gazta bota eta gratinatu guztia labean. 
7.      Azkenik, nai izanez gero, albahaka freskoarekin apaindu daiteke.










Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Aliziaren burutazio miresgarriak

Gau Beltza