Kalabazin beteak
Osagaiak:
- 5 kalabaza txiki
- 0,5
kg behi okel txikitua
- 0,5 kg tomate heldua, "pera" estiloa
- 0,5 kg. kipula
- 125 g parmesano gazta birrindua
- 5 albahaka hostoak
- Oliba olioa
- gatza
- Pipermin beltza
Egiteko modua:
1. Kalabazinak ireki erditik eta labean
sartu, 180º, 15 minututan.
2. Kalabazinaren mamia atera koilara
batek lagunduta.
3. Olio piska batean kipula frijitu,
txiki-txiki moztuta.
4. Kipula erdi egosita dagoenean, okela
gehitu eta frijitu dena batera. Ondoren, kalabazaren mamia gaineratu eta
albahaka apur bat, aurretik txikituta.
5. Tomatea txikitu eta gaineratu eta
egosten utzi, 20 minututan. Gatza bota eta pipermina. Eta aparte utzi.
6. Kalabazina bete errelleno honekin.
Gainetik gazta bota eta gratinatu guztia labean.
7. Azkenik, nai izanez gero, albahaka freskoarekin
apaindu daiteke.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina