Patatak errioxar erara
Patatak errioxar erara prestatzeko hauek dira beharrezko osagaiak:
Lehengaiak:
- tipula txiki bat
- Bi baratxuri zati
- Piper gorri bat
- 250 g txorizo
- Patata kilo bat
- Gatz koilaratxo bat
- Oliba olio koilarakada bat.
- Piper hauts gorria
- Piper hauts gorri pikantea
Prestaketa
Prestatzen hasi aurretik
lehengaiak prestatu beharko ditugu.
Tipula eta baratxuria txiki txiki
egin.
Piper gorria garbitu, haziak
kendu eta txikitu.
Moztu txorizoa xerratan.
Zuritu eta txikitu patata 3-4
zm.ko kuboetan eta sukaldeko paperarekin lehortuko ditugu.
Dena prestatua dugunean, zartagin
handi batean oliba olioa berotuko dugu. Bero dagoenean tipula botako diogu
biguntzeko gero piper gorria. Ondoren baratxuria eta minutu pare batera
txorizoa gehituko diogu. Amaitzeko gatza eta piper hautsak gehituko dizkiogu
eta beste pare bat minutu frijituko ditugu.
Patatak bota eta doratzen
direnean, dena nahastu eta ura gehitu eta su baxuan egosiko dugu 20-25 minutuz,
edo patatak biguntzen diren arte eta ura erdira jaisten den arte.
Probatu salda eta beharrezkoa
bada gatza zuzendu.
Itxura bikaineko emaitza |
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina