Urdaiazpikoa tomatearekin
LEHENGAIAK
- 400 g. urdaiazpikoa (12 xerra)
- Kg erdi tomate txikitu naturala
- Tipula bat
- Lau baratzuri ale
- Oliba olioa
- Gatza
PRESTAKETA
1. Zuritu baratxuriak, moztu erditik
eta zartaguin handibatean 6 koilarakada oliokin frijituko ditugu.
2. Urdaiazpoiko xerrak frijituko
ditugu (buelta eta buelta) eta plater batera atera saldarekin eta erreserbatu
egingo ditugu.
3.
Tipula txikitu eta baratzuriak
dauden zartaginera botako ditugu eta zerbait frijituko ditugu.
4.
Tomate naturala tipularen gainera
bota eta 30, minutuz egosiko dugu.
5.
Tomate saltsa honi urdaazpikoaren
salda botako diogu eta ondoren urdaiazpikoa.
6.
Ontzi zabal batean zerbitzatuko dugu.
On egin!!
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina