Patata beteak hirugiarrarekin eta hegaluzearekin



        PATATAK HIRUGIHARRAREKIN
      Lehengaiak:

• Hirugiharra 200g.
• Tipula erdia

• 6 patata ertain.
• 4 koilarakada esne-gain-.
• Gurina
• Gatza.

 
    Prestaketa
Patatak garbitu eta erditik moztu ondoren, labean sartuko ditugu 30 minutuz.
Tipula eta 8 hirugihar-zerrenda frijituko ditugu.
Koilara bat erabiliz labean erretako patatak husten ditugu.
Egin ezazu purea, patataren mamiarekin, gurin pixka batekin eta esne-gainarekin.
Patatak bete eta hirugiharrarekin  estaliko  ditugu eta labean sartuko ditugu urreztatu arte.
Patatak erditik ebakita, labean sartzen ditugu

Patatak hustu ondoren, hirugiarrarekin beteko ditugu




Gazta arraspatua, berriz labera sartu aurretik




     PATATA  BETEAK  HEGALUZEAREKIN

    Lehengaiak:
• Hegaluzea 200g.
• Tipula erdia
• 4 koilarakada esne-gain-.
• Limoi 1
• Arto-poto 1.
• 6 patata ertain.
• Gazta arraspatua.



     Prestaketa
Patatak garbitu eta erditik moztu ondoren, labean sartuko ditugu 30 minutuz.
Hegaluzea,  limoi-zuku pixka bat, arto gozoko bi koilarakada eta txiki txiki moztutako tipula,lau esnegain-koilarakadekin nahastuko dugu.
Erretako patatak hustu  eta mamia aurreko nahasketari gehituko diogu.
Patatak nahasketa horrekin beteko ditugu.
Gazta arraspatuaz estali eta labean sartuko ditugu gazta urtu arte.






Lana amaitu ondoren, ze hobe gure platerak jatea baino. ON EGIN 






Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

Aliziaren burutazio miresgarriak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Gau Beltza