Pistoa berenjenakin
Lehengaiak
- 6 alberjinia
edo berenjena handi
- 2 kalabazin ertain
- 2 piper berde
- 4 tomate
- 1 tipula
- 150 gr gazta railatua
- Gatza eta piperhautza
- Irin pixkat rebozatzeko
- Oliba oiloa
Alberjiniak
ondo garbitu ondoren, xerra handitan moztu. Gatza bota eta aparte gordeko ditugu. Ordu erdi ondoren, urarekin
garbitu eta arretaz lehortuko ditugu.
Zartagin berotuko dugu oliba-olio ugariarekin su ertainean. Alberjiniak irinagatik pasa eta olio berotan frijituko ditugu. Ondoren sukaldeko paperarekin plater batean olio gehiegikeria ezabatu eta berotan gordeko ditugu
Zartagin berotuko dugu oliba-olio ugariarekin su ertainean. Alberjiniak irinagatik pasa eta olio berotan frijituko ditugu. Ondoren sukaldeko paperarekin plater batean olio gehiegikeria ezabatu eta berotan gordeko ditugu
Tipula
zuritu eta puska handitan txikituko dugu. Kalabazinak zuritu eta xerretan moztu,
piperrak garbitu, haziak kendu eta zerrendetan moztuko ditugu eta amaitzeko
tomateak ondo garbitu eta dadoetan moztuko ditugu.
Beste
zartagin bat olio zurrustarekin berotzen jarriko dugu, eta tipula arin
frijituko dugu bigundu eta zurixka bilakatu arte. Ondoren, kalabzinak, piperrak
eta tomateak gehituko dizkiogu.
Osagai
guztiak bigundu arte su motelean barazki guztiak egosten utziko dituu. Orduan
on itzazu gatzaz eta piperbeltzaz.
Labea aldez
aurretik berotzen da 200 º haizagailurik gabeko grill funtzioarekin.
Alberjinia
frijituak jarriko ditugu laberako
erretilu edo fuente baten azpikaldean. Pistoa botako diogu gainean eta gazta railatua
horren gainetik. Azkenik erretilua labean sartzen da minutu batzuetan zehar,
gazta urreztatzen hasi arte.
Beroan zerbitzatuko
dugu.
Alberjiniak frijitzen |
Alberjiniakin azpialdea bete degu eta gainetik pisto nahasketa bota dugu |
Gazta arraspatua bota diogu berriz labera sartu aurretik |
On egin!!
Zertarako
egiten dugu Alberjinien atseden prozesua gatzetan? Honen zergatia alberjiniek
digeritzeko zailak diren azido batzuk askatzen dituztela da, eta honela prozedura erraz honekin desegin egiten
ditugu azido horiek.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina