Te pastak

LEHENGAIAK:


  1. Gurina 125 g.
  2. Azukrea 60 g.
  3. Kanela-koilaratxo erdia
  4. Gatz-apur bat
  5. Arinki irabiatutako arrautza bat
  6. Gozogintzako irina 250g.
  7. Txokolatea % 70 kakaoa
  8. Paper filma
  9. Laberako-papera





PRESTAKETA
1.  Bigundutako gurina, azukrea, kanela eta gatza katilu batean jartzen ditugu. Hagaxkarekin irabiatzen dugu masa krematsua lortu arte.
2.  Ondoren arrautza gehitzen dugu pixkanaka, irabiatzeari utzi gabe.
3.   Azkenik, bahetutako irina gehitzen dugu masara; aurrena pixkanaka eta gero eskuekin hura guztiz integratu arte. Ez dugu gehiegi nahastu behar, bola bat eratu arte soilik.
4.   Masa biltzen dugu film-paperean eta hozkailura eramaten dugu 30 minutuz.
5.   Denbora hori pasata, masa irineztatutako azalera baten gainean jartzen dugu. Arinki oratzen dugu eta arrabol batez hedatzen dugu, 4-5 mm-ko lodiera xafla bat lortu arte.
6.   Labean aldez aurretik berotuko dugu 190 gradutara.
7.   Gailetak moztuko ditugu eta, egin ahala, labeko erretiluan, labe-paper gainean jarriko ditugu.
8.   Hozkailuan 5 minutuan eta gero labean 10 minututan gutxi gorabehera
9.   Errejila baten gainean hozten utziko ditugu eta bitartean, txokolatea egingo dugu mikrouhin-labean, ez dadila erre 20 segundoko txandetan.
10.  Pastak hotzak daudenean, partzialki txokolatean murgildu eta berriro ere saretan jartzen ditugu.
11Behin erretilua osatuta, hozkailura eramaten ditugu 5 minutuz txokolatea gogor dadin















Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

ELGOIBARTIK EIBARRERA BIDE GORRITIK

Aliziaren burutazio miresgarriak

Gau Beltza